Weekly Current Affairs 1 November to 6 November

November 7, 2021
Weekly Current Affairs 1 November to 6 November

Weekly Current Affairs 1 November to 6 November: Welcome to gkmaster. In this section, we will provide you with the best and the latest Weekly Current Affairs. 

Visit Weekly Current Affairs

Weekly Current Affairs 1 November to 6 November

1. Who is the Fund Manager of the SWAMIH Fund?

Ans: SBI cap

 

2. Sitting Bull, who was seen in the news recently, was a native ——– leader

Ans: American

 

3. Which country is set to start a ‘knock Every Door’ campaign to boost vaccination?

Ans: India 

 

4. Which Indian state has topped the Public Affairs Index (PAI 2021)?

Ans: Kerala

 

5. Which Institution releases the periodic Greenhouse gas (GHG) bulletin?

Ans: World Meteorological Organization

 

6. ‘Ay.4.2’, which was seen in the news recently, is a?

Ans: Coronavirus Lineage 

 

7. Which Indian state is set to commerce the census of Indus river dolphins?

Ans: Punjab

 

8. What is the name of the website launched by Indian Climate experts for assessing equity in climate action?

Ans: Climate equity Monitor

 

9. Mandakini river, which was seen in the news recently, starts in which state?

Ans: Madhya Pradesh

 

10. In the COP26 Climate summit’s first major deal, the leaders promised to end and reverse deforestation by which year?

Ans: 2030   

 


gkwplogin