Current affairs 22/November/2021 to 28/November/2021

November 27, 2021
Current affairs 22/November/2021 to 28/November/2021

Current affairs 22/November/2021 to 28/November/2021: Welcome to the weekly current affairs section of the gkmaster. As always in this, we will provide you with the most important current affairs of this week which will help the aspirants in their upcoming competitive exams.

These all are the important one-word questions of this week’s current affairs hope they will help the aspirants in the preparation for their upcoming exams.

Visit: Current Affairs, Weekly Current Affairs, Sports Current Affairs

Current affairs 22/November/2021 to 28/November/2021

1. India’s first ‘Laser Interferometer Gravitational-Wave Observatory (LIGO) project’ is to come up in the which state?

Ans: Maharashtra

2. What is the theme of the campaign undertaken during World Antimicrobial Awareness Week 2021?

Ans: Go Blue

3. “Stop Soros” legislation, which was seen in the news sometimes, was passed by which country

Ans: Hungary

4. Who has become the first Indian batsman to hit 150 sixes in T20Is?

Ans: Rohit Sharma

5. Which city be Andhra Pradesh’s capital?

Ans: Amravati

6. Which of the following ministry has recently organized a three-day International Tourism Mart in Kohima, Nagaland?

Ans: Ministry of Tourism

7. The union cabinet has recently extended the National Apprenticeship Training Scheme for how many years?

Ans: 5 Years

8. Which of the following ministry has recently released a new series of Wage Rate Index with the base year 2016?

Ans: Ministry of Labor

9. When will the first train under Delhi’s free pilgrimage scheme depart?

Ans: 3rd December

10. Indian Army received two Mirage 2000 trainer aircraft from which nation?

Ans: France

 


gkwplogin