Current Affairs 6 Dec 2021 to 11 Dec 2021

December 11, 2021
6 Dec 2021 to 11 Dec 2021

Current Affairs 6 Dec 2021 to 11 Dec 2021: Welcome to gkmaster in this we provide you with the top and best topic of the week.

Visit Sports Current Affairs, Current Affairs

  1. Which city plays host to the International Ambedkar Conclave in 2021?

Ans: New Delhi

2. What is the name of India’s first biometrics-based digital processing system in Airports?

Ans: Digi Yatra

3. “SRESHTA” scheme is set to be launched by which Union Ministry?

Ans: Ministry of social justice and Empowerment

4. Which Country won the Davis Cup Title in 2021?

Ans: Russia

5. The public Accounts Committee (PAC) of Parliament complete how many years of inception recently?

Ans: 100

6. When is the “World Soil Day” observed every year?

Ans: December 15

7. Which city played host to the first-ever ‘India-Russia’ ‘2+2’ dialogue?

Ans: New Delhi

8. ‘Ciprian Foias Prize’ is associated with which field?

Ans: Mathematics

9. Where was the 22nd missile vessel Squadron (Killer Squadron) formally established?

Ans: Mumbai

10. Which state has approved to implement of the Atma Nirbhar Integrated Development Scheme

Ans: Uttar Pradesh

11. Which Indian bureaucrat was invited to join the board of advisers of International ‘IDEAL’?

Ans: Sunil Arora

12. As per the ‘World Malaria Report 2021’, what is the number of estimated malaria deaths in 2020?

Ans: 6.27 Lakhs


gkwplogin